Dům na míru nebo z katalogu?

Kontaktujte nás
K vysněnému domu vedou dvě cesty. Jen vy se musíte rozhodnout, jestli se vydáte po té jednodušší s jasným rozpočtem, anebo si s návrhem vlastního bydlení dáte práci a spolu s námi ho dovedete k dokonalosti.

Jaká cesta vede k hotovému domu, který je navržen dle vašich představ? Jakými způsoby se dá k cíli dostat? Na začátku je před vámi pouze prázdný pozemek, na konci pak hotový dům…

Individuální návrh domu

   Individuální návrh domu je jedna z možností, kterou často klientům doporučujeme. Návrh je šitý na míru konkrétnímu pozemku a konkrétnímu klientovi. Výsledek bude určitě stát za to a vám nabídne to nejoptimálnější řešení, nicméně tato cesta má i řadu úskalí. Je třeba se připravit na to, že je tento proces poměrně časově náročný a to, jaký dům se vám líbí a co přesně chcete, si budete postupně uvědomovat v průběhu procesu navrhování. Zároveň je na začátku docela obtížné odhadnout, kolik bude výsledný dům stát

Je jasné, že se vždy pohybujeme v určitém cenovém rámci, do kterého se snažíme vejít, ale touha po zajímavých řešeních či uvědomění si v procesu navrhování, „co vlastně chci“, může vést k atypickému velkorysému řešení, které následně cenová kritéria nesplní. Čím více je dům netradiční, tím obtížněji se dá cena na počátku procesu odhadnout. A tak mohou nastat situace, kdy celkové náklady na dům splňující všechna kritéria svých budoucích obyvatel přesahují původně požadovanou cenu. Vše je ovšem o dohodě s klientem a i v takovýchto situacích se vždy snažíme vymyslet co nejpřívětivější řešení. Zde si můžete prohlédnout některé naše realizace domů na míru a zpětnou vazbu od našich spokojených zákazníků.

Typový projekt

Abychom se vyhnuli možnému rozčarování klientů z rozdílné finální ceny projektu, nabízíme i druhou, o něco jednodušší cestu, kde je méně neznámých, a tou je využití typového projektu. Výhodou této volby e bezesporu to, že architektonický návrh je již hotový, dům dokonce již někde stojí, a tak není třeba zapojovat fantazii.

Dům je možné si prohlédnout a přesvědčit se o tom, zda vám vyhovuje, či ne. Hotovým návrhem se celý proces výstavby výrazně zkrátí a cena je u takového domu daná. Celý proces se pak může zredukovat na:„líbí se mi/nelíbí se mi“ a „cena mi vyhovuje/je nad rámec“. Ukázky našich nabízených typových domů si můžete prohlédnout zde.

Ačkoliv jsme u nás v Chytrém domě zastánci spíše té první cesty, máme skvělé řešení i pro cestu typového domu. Vzhledem k tomu, že požadavky mnoha klientů jsou podobné, vykrystalizovali jsme za dobu naší existence několik základních typů domů pro rodinu, a to 5+kk nebo4+kk o podlahové ploše od 92 m2 po 121 m2.

A jak tedy taková realizace stavby domu s Chytrým domem vypadá? Prohlédněte si finální projekty domů našich spokojených klientů například v Dobříši, Staré Boleslavi nebo Statenicích. V posledním případě šlo o „pouhou“ rekonstrukci patrového domu, kterou jsme proměnili původní dům v pasivní.

Přečtěte si náš e-book
Jak vyprojektovat a postavit dům bez zbytečných starostí pomocí osvědčeného postupu profesionálů.
Děkujeme za váš zájem o chytré stavby.
stáhnout ebook
Nejspíše jste něco špatně zadali, zkontrolujte prosím zdané údaje.

Zavolejte nám

+420 776 485 552

Napiště nám

filip@chytry-dum.eu